Mintgarden's Kennel

Kasvattajat/Breeders

Annamiina "Minttu" Pulliainen. Olen kolmekymppinen nainen, kotoisin Oulusta. Elämä ja ura on vienyt minut vuosien varrella ympäri Suomea, mutta myös Englantiin ja Saksaan. Päivätyöni teen hevosten ja ratsastuksen parissa. Olen koulutukseltani ratsastuksenohjaaja ja ratsastuskoulu-uran jälkeen olen työllistänyt itseni valmentamalla ja ratsastamalla ammatikseni. Oman yritykseni perustin tätä varten vuonna 2007.

Eläimet ovat kuuluneet elämääni aina. Meillä oli kotona koiria, kissoja ja kaneja, jopa kanoja, koko lapsuuteni ajan. Ensimmäisen oman koirani sain 11-vuotiaana. Yorkshirenterrieri Wiki oli hyvä opettaja, muttei järin kykenevä harrastuskoira. Tutustuin mittelspitzeihin vuonna 1996, kun etsin itselleni toista koiraa ja keeshondille pienempää vaihtoehtoa. Mittelspitzissä minua ihastuttivat ennen kaikkea pieneen kokoon pakatut monipuoliset harrastusominaisuudet - iloinen, miellyttämisenhaluinen luonne, järkevä energisyys ja hyvä terveys. Nämä ovat asioita, joista yhä nautin mittelspitzeissä. Kasvatustyön aloitin vuoden 1999 alussa kennelnimellä "Mintgarden's", ensimmäisen mittelini "Millin" toimiessa kantanarttuna. Tuon jälkeen saman katon alla on pyörinyt vaihteleva määrä koiria, pentueita on lähtenyt maailmalle melkoinen määrä ja tuontikoiria on tullut Englannista, Saksasta, Belgiasta, Tsekistä, Ruotsista ja Norjasta. Koiria olen vienyt Englantiin, Saksaan, Ruotsiin, Norjaan, Ranskaan ja Kyprokselle.
Koirat ovat minulle yhä rakas harrastus eikä niistä koskaan tule minulle työtä. Siksi en ole ammattikseen kasvattavan tavoin kaiken aikaa tavoitettavissa. Mutta suhtaudun harrastukseeni kunnianhimoisesti ja lupaan olla kaikkien kasvatinomistajiemme apuna niin paljon kuin pystyn. Tavoitteenamme on kasvattaa terverakenteisia ja -luonteisia koiria, joiden kanssa eläminen ja tekeminen on mukavaa. Kun koira täyttää sille asetetun rotumääritelmän, näin usein on. Mintgarden's mittelspitz on siis toivon mukaan terve, mukavaluonteinen ja kaunis.

Olen aloittanut toimihenkilötehtävät jälleen rotuyhdistyksessä, tarkemmin jalostustoimikunnassa, liki kymmenen vuoden tauon jälkeen.


Mia Vallasvuo. Olen nelikymppinen nainen, pohjoisesta kotoisin, mutta jo yli kymmenen vuotta Turun seudulla viihtynyt välinehuoltaja. Päivätyöni teen Turun yliopistollisessa sairaalassa. Sen lisäksi olen kolmen teini- ja aikuisiässä olevan pojan äiti - ja sitä myöten myös ammattimainen jääkiekko-taksikuski. Koiria on elämääni kuulunut aina vuodesta 1977: silloin ensimmäinen koirani sussexinspanieli vei minut tottelevaisuuskentille. Aktiivisesti olen harrastanut niin australiankarjakoirien, silkkiterrierien, bokserin, volpino italianon kuin greyhoundien kanssa ennen kuin hankin ensimmäisen mittelini. Kyseinen koira oli Mintgarden's kennelin valkoisten kantanarttu, belgialainen Banoek van het Sneeuwvlokje, jonka tuonnista lähti meidän yhteistyömme Mintun kanssa. Tähän intouduin, kun kuljimme samoilla näyttelyreissuilla ympäri Suomen.

Mintun yrittäjyyden vuoksi huolehdin suurimmaksi osaksi kennelin käytännöntyöstä - suurin osa pentueistamme syntyy ja kasvaa kotonani Tarvasjoella tavallisen perhe-elämän keskellä. 


 Minttu ja Mia kennelin kymmenvuotisjuhlissa Turun näyttelyssä 2009.