Mintgarden's Kennel

Mintgarden's-periaate

Koirankasvatus on meille rakas harrastus. Pidämme tärkeänä, että koirat saavat tehdä sitä, missä ne ovat parhaimmillaan; olla ensisijaisesti erinomaisia seurakoiria. Meillä kummallakin on kotona 3-5 vakituisesti asuvaa koiraa, jotka elävät normaalia perhekoiran elämää, vanhuuteensa saakka. Muut jalostuskäytössämme olevat koirat elävät perhekoiran elämää tarkoin valikoiduissa, erinomaisissa sijoituskodeissa.
Pidämme tärkeänä pitää pentuemääriin nähden riittävän runsasta jalostuskoiramäärää, jossa on myös valinnan- ja karsinnanvaraa. Vain tällä tavoin jalostus voi mennä eteenpäin ja tuottaa tulevaisuudessa parempia sukupolvia. Kaikkia koiria ei tarvitse käyttää jalostukseen ollenkaan, kun tavoitteena ei ole tuottavuus.
Jalostuksessa käytetään vain keskivertoa parempia koiria - luonteeltaan, ulkonäöltään, koulutettavuudeltaan ja terveydeltään hyviä yksilöitä. Kaikissa kyseenalaisissa tapauksissa konsultoin aina eläinlääkärin, Kennelliiton ja muiden asiantuntijoiden kanssa.
Kaikki jalostukseen käytettävät koirat ovat silmä- ja polvitutkittuja.
Mahdollisuuksien mukaan valioita ja alokas/avoimen-luokan tottelevaisuuskoulutuksen läpäisseitä.
Koirani ovat mahdollisimman pitkälle koulutettuja ja näyttelytettyjä, mutta vain koirien omilla ehdoilla. Luovutan pentuja vain hyviin koteihin, joissa ymmärretään, että kyseessä on pitkä sitoumus. Mittelspitz elää usein yli kymmenvuotiaaksi.

Pennut kasvavat tavallisessa kodissa ja tavallisen perhe-elämän keskellä, jossa ne jo pienestä pitäen altistuvat oikeille ärsykkeille päivittäisen käsittelyn ja hoidon myötä kasvaakseen tasapainoisiksi pentukoiriksi, jotka ovat valmiita luovutusiässä eroamaan laumastaan ja liittymään uuteen. Ne käyvät läpi säännöllisen madotusohjelman ja luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, aina rekisteröityinä ja tunnistusmerkittyinä. Jokainen pennunostaja saa mukaansa kattavan hoito-ohje-paketin, tietoa rodusta sekä tukemme ja apumme kaikille tuleville vuosille.
Näyttelyttävään kotiin myymme vain ja ainoastaan virheettömältä vaikuttavan pennun.
Mikäli pentueessa ei ole vapaana näyttelytasoista yksilöä, pyydämme pennunostajaa odottamaan seuraavaa pentuetta tai ohjaamme hänet toiselle kasvattajalle.
Tällä tavoin kaikki osapuolet pysyvät tyytyväisinä ja harrastus alkaa ja säilyy mukavana. Pennun hinta määräytyy sen tason mukaan.
Näyttelykelpoiselta näyttävä pentu maksaa 1100-1200 euroa.
Luonnollisestikaan emme silti voi taata koiran näyttely-, kilpailu- tai koemenestystä.

Haluamme, että voit aina luottaa tukeemme ja apuumme Mintgarden's -koirasi kanssa - kuten sanomme: "Saa soittaa vaikka yöllä!"
Haluamme olla parhaita kasvattajia, emme välttämättä palkinnoissa, vaan Sinulle, pennunostaja ja koiranomistaja.

Mittelspitz on ehdottomasti maailman parhain rotu monenlaiselle perheelle, mutta on syytä muistaa, että kyseessä on "suuri koira pienessä paketissa", vahtikoira käyttötarkoitukseltaan ja kaikessa mielessä koulutettava rotu.
Mittelspitzistä ei ole sohvan koristeeksi, vaikka se sohvalla viihtyykin. Ihana, aktiivinen, reipas ja iloinen - se on mittelspitz!