Mintgarden´s Kennel


Mintgarden´s Nanna

Mintgarden´s Nanna oli luonnetestissä ja seuraavin tuloksin .. toimintakyky + 1,terävyys +1,puolustushalu+2, taisteluhalu +2 , hermorakenne + 1 , tempperamentti + 3 , kovuus +3 , luoksepäästävyys + 3 , laukaisupelottumuus +++ yhteensä siis 187 pistettäMintgarden´s Ursel

Luonnetesti Kerava 30.9.2012

tuomareina Anu Hatunpää ja Auli Kiminki

Toimintakyky +1 kohtuullinen.

Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua.

Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty.

Taisteluhalu -1 pieni.

Hermorakenne +1 hieman rauhaton.

Temperamentti +3 vilkas.

Kovuus +1 hieman pehmeä.

Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin.

Laukausvarma.

Tulos 154

vähennyksiä -10

Loppupisteet 144.
 

Ekku (M.Raikas) ja Veli-Matti Salminen
tänään 16.9.12 Pöytyällä luonnetestissä ja kyllä se polvi vaan pojasta paranee ! +174 pistettä -16 (hieman pehmeä -2) yhteensä 158 pistettä.


Kiteytettynä Ekku on
- kohtuullisen toimintakykyinen +1,
- terävyys on pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1.
- puolustushalusta täydet +3 eli kohtuullisen hillitty.
- täydet +3 myös taistelutahdosta mikä oli suuri.
- hermorakenne hieman rauhaton +1.
- tempperamentistakin täydet +3 eli vilkas.
- kovuudesta ainoat miinuspisteet eli -2 pehmeä (joka kouluttettavuuden kannalta on ihan hyväkin).
- luoksepäästävyydestä myös täydet +3 eli hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin !!
- laukauskokematon.

"Taistelutilanteessa" tuomareiden mukaan harvoin näkee, että noin pieni koira ottaa kepin takahampaisiinsa - kuulemma joskus joku terrieri voi niin tehdä. Ekku sai hurjat kehut muutenkin tuomareilta, ei ainakaan huonoa mainosta mitteleille tämä esiintyminen


Mintgarden's Valerius "Topi"

Uusikaupunki 30.5.2010, tuomareina Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen

Pisteet: 139-10=129


Mintgarden's Istrur "Tico"

Uusikaupunki 30.5.2010, tuomareina Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen

Pisteet: 201-16=185

Tuomarien mukaan Tico oli oikein kiva rotunsa edustaja, jolla on hyvät hermot. Se havaitsee kaiken mitä tarvitsee ja palautuu hyvin.

Minua Tico puolusti, mutta väisti lopuksi selän taakse. Kun tuomari heitti kepin pois, Tico oli heti taas tuomarin kaveri. Muissakaan osa-alueissa se ei jäänyt epäluuloiseksi tuomareita kohtaan. Uskalsi puolustaa myös itseään ja kun pääsi karkaamaan ketjusta, meni reippaasti katsomaan, että kuka se uhkaaja oikein oli.

Ticon heikoin ominaisuus oli kovuus (pehmeä -2), se muistaa aiemmat kokemukset ja antaa niiden vaikuttaa käyttäytymiseensä. Eli pitää muistaa silkkihansikkaat. ;)


Mintgarden's Ihanelma

Uusikaupunki 30.5.2010, tuomareina Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen

Pisteet: 96-77=19

Jorma Lankinen: Ulla ei tykännyt meistä ollenkaan. Sirkka Lempinen: Tai se ei pitänyt meidän tempuista.
Jorma Lankinen: Kova päivä ja nyt ensimmäiseksi kun ajat kotiapäin, makkaraperunat se on ansainnut.
Kun koira on riittävän pehmeä, sen kanssa pitää taiteilla kokoajan ja kaikki on vaikeeta. Ja vaikka se oppiikin jonkun hyvin, niin yksi ainut lipsahdus niin se on taas sama homma edessä. Se on se Ullan huonoin asia. Se on kovin pehmeä ja sitten se on päättänyt vielä tavallaan miten se selviää tästä elämästä. Pehmeillä koirilla on se paha tapa, että joko ne käy kaikkien ihmisten kimppuun ja saa ne uhkaavat sillä tavalla pois. Ulla on oppinut sen, että kun hän on poissa tästä maailmasta, sulkee kaiken pois, mikään ei tee pahaa.
Lankinen jatkaa: Se on ihan jännää jos se tokossa toimii sun kanssa hyvin. Silloin tarkoittaa, että sillä täytyy olla miellyttämisen halua kuitenkin siellä takana. Joka ei nyt täällä semmoiselta näyttänyt.
Rohkeus loppuu heti alkuunsa. Sitä rohkeutta siinä ei ole. Tulee jotain vaarallista vastaan niin se väistää ja pysyy poissa. Se tarkoittaa, että se on täällä vähän ruma sana -2 riittämätön. Eli itsenäinen toimintaan Ullalla ei ole eväitä. Sun kanssa se toimii, mutta jos me oltaisiin pistetty joku toinen sinne narun perään niin tämä olis ihan erinäköistä.
Terävyys, todistettavasti tylsä koira. Vaikka näyttää, että se katsoo, se katsoo jonnekin muualle. Kuitenkin hyökkäyksen jälkeen se päästää hyökkääjän ystävällisesti luokseen.+1
Puolustushalu, kun te käytte siellä nakkikioskilla, niin älä etuile, ainakaan tämän koiran kanssa. Siinä voi käydä huonosti. Eli hän päättää oitis, että hän menee emännän taakse ja katsoo vain mihin päin se kaatuu että ei jää alle. Eli se on -1 haluton.Eli kovin hyvää suojelukoiraa Ullasta ei varmaan tule.
Taisteluhalu. Mihin olet hävittänyt sen? Onko ne kaikki muut pennut vieneet kaikki tältä? Tämä on tasan ensimmäinen kerta kun mä käytän tällaista arvosanaa -30,haluton. Ainut asia, jossa se liikkuu itse eteenpäin on siellä pimeässä kun se on niin paniikissa kun se on jätetty yksin. Se juoksee pelolla, ei oikeastaan millään muulla. Mä en ole nähnyt näin taisteluhalutonta koiraa aikaisemmin. Kun sitä yleensä aina jostain pienen vihjeen näkee.
Se, mikä tässä paperissa on oikeastaan ainoa positiivinen asia, on se, että sen hermot kuitenkin kestää. Että se on täsmälleen sama koira kun aikaisemminkin. Se pystyy välttämään ne inhottavat tilanteet. Se ei ota niistä paineita. Eli sillä ei ole mitkään hyvät hermot, mutta kuitenkin ne pysyy plussalla. Hieman rauhaton. Se pelastaa sen koiran tavallaan, jos sen hermot pettäis, me ei oltais viety tätä testiä loppuun.
Temperamentti. Kuten sanoin. Se on oppinut sen että kun asioita ei näe, niin ei ole pelkoa. Tämä käytös oli tänään hieman välinpitämätöntä, mutta kun se on opittu, niin laitetaan se perustemperamentiltaan kuitenkin kohtuullisen vilkas. Mikään rodunomaisen vilkas se ei ole.Tää on pahempaa ku Tamperelaista.
Kovuus oli se -2 pehmeä. Ehkä koira olisi jopa erittäin pehmeä, mutta te ootte...epäselvää
Luoksepäästävyys. Tässä on kanssa semmoinen ongelma, alkuun pieni pidättyväisyys,mitä se hyvin huonosti näyttää, mutta kuitenkin sen näkee. Se on just semmoinen rodun omainen. Tämä ei ole kaikissa tilanteissa ihan täysillä avoin. Joku pieni jarru siinä on.Hyvin pieni jarru. Sanotaan, että tällä reseptillä siihen kuuluisi, että se pelkäisi ihmisiä oikein avoimesti.
Laukaisupelottomuus. Paperissa on laukaisukokematon. Sillä oli aika paljon paineita siinä.
Pisteitä, mitkä piti heti unohtaa, me saatiin nyt 96+ pistettä, mutta me vähennetään ilkeinä ihmisinä siitä monestakin kohtaa yhteensä 77 pistettä eli loppupisteiksi jää 19.


Mintgarden's Josefiina

Uusikaupunki 30.5.2010, tuomareina Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen

Pisteet: 106-36=70

En saanut alkua nauhalle, kun olin just tutustumassa kanttiinin tarjontaan.:(
Sirkka Lempinen: Ensin se ilmoitti mulle aika kaukaa, että mä olen ihan pieni vaan. En tee mitään. Älä säkään. Sitten se rupes näyttämään täältäkin pesee jos säkin tuut.
Puolustushalu.Se on haluton. Se ei katso tarpeellisekseen puolustaa. Se on niin kuin sun asia hoitaa nää hommat.Että pidä vaan itte kukkarostas huolta, sanoo hän.
Taisteluhalu. Sitä tällä koiralla pitäisi olla lisää, mutta siinäkään ei saataisi dominanssia kasvattaa, että se saa ilon siitä leikkimisestä. Eli se on tällä hetkellä -2 riittämätön. Sitä pitäis olla, sitä potkua.
Hermorakenne +1 hieman rauhaton. Hieman rauhaton sopii siihen, se siinä paineistuu kuitenkin. Jopa sä tulit loppuvaiheessa melkein niin kuin tärkeäksi sille. Susta se ei ensin välittänyt yhtään kunhan olet siellä narun nokassa. Sitten susta tuli loppujenlopuksi tärkeä kun rupesi olemaan sellainen rauhaton olo, mitä seuraavaksi tulee.
Temperamentti. Se ei kuitenkaan ole miinuksen puolella. Se on erittäin vilkas, mutta ei häiritsevän ja se on +1.Eli ei sen keskittymiskyvyssä ole puutteita. Vaikka se on vilkas ja touhuu ja muuta, sekin tulee sieltä dominanssista. Se dominanssi ajaa sitä eteenpäin.
Kovuus.Se on +1 hieman pehmeä. Se on siellä ihan alarajoilla, sinne mahtuu iso lauma erilaisia koiria. Se on lähempänä pehmeää, mutta se pysyy vielä hieman pehmeän puolella. Se on juuri se miksi se käyttää sitä dominanssiaan, se pissaa sinne ja tassut käy, tekee kaikenmaailman muutakin miljoonaa asiaa, minä minä minä. Sitä se on kahvikuppienkin ottaminen. Se on nimenomaan sitä dominanssia.
Mutta se on hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin. Se on sitä kaikissa tilanteissa. Ja laukausvarma.
+ pisteitä tuli 106,mutta taistelutahdosta, puolustushalusta, toimintakyvystä miinuksia 36 pistettä, loppupisteet ovat 70.
Nuori koira. Vasta vähän yli 2,oikeus uusia, mutta en uusisi sitä ennen kuin joskus 5 -vuotiaana. Voi olla, että se pehmeys, kun se on siellä hieman pehmeän alarajoilla, jos se lisääntyy sitten ei mennä parempaan suuntaan testin kannalta. Mutta nyt se päällimmäinen on aina se dominanssi. Mutta ihan kiva koira se on. Se on niin suloinen kun se hakkaa tassuilla.:).


Mintgarden's Ilmo

Uusikaupunki 30.5.2010, tuomareina Jorma Lankinen ja Sirkka Lempinen

Pisteet: 105-25=80


Mintgarden's Frej

Omistaja: Päivi Lahtinen

Pisteet: 174


Mintgarden's Oneiros "Vekku"

Omistaja: Sanna Pajusaari

Orimattila 13.10.2007, tuomareina Hannu Pitkänen ja Mikael Laine

Pisteet 102-46=56

Olin tosi utelias testin tuloksesta, koska en ole oikein päässyt selvyyteen siitä mitä Vekun korvien välissä oikein liikkuu. Mutta nyt vähän selvisi :-) Ja täytyy kyllä myöntää, että kun tuomari totesi koiran temperamentin "impulsiiviseksi" niin melkein aloin nauraa, että "ai miten niin?". Ja hyvin tuomari kiteytti Vekun olemuksen "kuin huonoa shamppanjaa - ei tahdo pysyä pullossa". :-D Kyllähän minä sen toki tiesinkin, että Vekku kiihtyy nollasta sataan puolessa sekunnissa ja käy helposti kierroksilla. Mutta toisaalta se osaa keskittyä esim. agilityssä ja myös rauhoittua.

Olin yllättynyt siitä, miten hyvin Vekku alkoi taistella kepistä, kun sille yleensä heittäminen & hakeminen on se juttu. Nyt se ihan ärisi ja kunnolla kiskoi keppiä. Kelkalle se rähisi oikein kunnolla, eikä osoittanut erikoisempaa pelkoa (hihna pysyi löysällä), lopuksi vielä kusi kelkan päälle :-D Minua se ei puolustanut, ensin kyllä rähähti, mutta sitten oli täyttä päätä lähdössä karkuun. Eikä puolustanut itseäänkään, muutaman kerran haukahti tuomarille ja sitten alkoi kuulemma haukkua ihan jotain muuta. Tynnyriä se väisti ihan urakalla, eikä suostunut sitä kunnolla enää katsomaan, mutta edessä pystyyn tempaistun haalarin ohi se meni ihan reippaasti. Pimeästä huoneesta löysi minut vasta kun kutsuin, tosin kävi jo oma-aloitteisestikin aika lähellä.


Mintgarden's Pyrrha

Omistaja: Jaana Rauhio & Annamiina Pulliainen

Rovaniemi 22.7.2007 Tuomareina Riitta Lehmuspelto ja Lea Kilpeläinen

Pisteet 61-197=-36


Hot Star's All For You Rodney

Omistaja: Mia Vallasvuo & Annamiina Pulliainen

Uusikaupunki 29.4.2007, tuomareina Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen

Pisteet 140-10=130


Mintgarden's Nike

Omistaja: Mia Vallasvuo

Uusikaupunki 29.4.2007, tuomareina Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen

Pisteet 170-10=160


Mintgarden's Nemesis

Omistaja: Päivi Haavisto & Mia Vallasvuo & Annamiina Pulliainen

Uusikaupunki 29.4.2007, tuomareina Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen

Pisteet 166-10=156


Mintgarden's Omfale

Omistaja: Päivi Haavisto & Annamiina Pulliainen

Uusikaupunki 29.4.2007, tuomareina Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen

Pisteet 134-36=98


Mintgarden's Hebe "Nelli"

Omistaja: Mervi Niskanen

Iisalmi 27.8.2006, tuomareina Jorma Kerkkö ja Reijo Hynynen

Pisteet 220-10=210

Miinuspisteet tulivat taisteluhalusta (-10). Nelli oli testaajien unelmakoira. Tuomarit kehuivat sen maasta taivaisiin ja Nelli oli oikein ylväs, ihan niinkuin ois ymmärtänyt että häntä kehutaan. Koira reagoi uhkaan mutta ei sekunnin päästä enää muistanut mitään vaan oli jo innoissaan menossa häntä heiluen eteenpäin.


Mintgarden's Ganymedes "Niki"

Omistaja: Mervi Niskanen

Iisalmi 27.8.2006, tuomareina Jorma Kerkkö ja Reijo Hynynen

Pisteet 99-41=58

Miinuspisteet tulivat toimintakyvystä (-15), taisteluhalusta (-10) ja kovuudesta (-16). Koiraparka ei tykännyt lainkaan kelkasta jolle oli laitettu harmaa Ponssen takki päälle. Samaten muovipussin se kiersi kaukaa. Ihmisten kanssa sillä ei kuitenkaan ollut ongelmia. Tuomari totesi että sinähän kova kingi olet kun se rähisi kunnolla "hyökkääjälle". Mutta samantien kun lensi keppi pois niin koira heilutti häntää että rapsutappas...


Mintgarden's Dareios "Fatsy"

Omistaja: Sanna Pajusaari & Annamiina Pulliainen

Orimattila 4.4.2004, tuomareina Kai Tarkka ja Sami Kiiveri

Pisteet 155-15=140

Miinuspisteet tulivat toimintakyvystä (ei löytänyt ohjaajaa pimeästä huoneesta). Tuomarin kommentteja: Kiva reipas koira, toimii ihan mukavasti kaikissa osa-alueissa, mutta joissain loppuu vähän paukut kesken. Taisteluhalu näkyi läpi koko testin, kannattaa käyttää hyväksi koulutuksessa. Puolustushaluakin oli, mutta ei kykyä