Mintgarden's Kennel

Menneitä uutisia.

Mintgarden's uutisia

6.10.2011

Hei,Mintgarden´s sivut ovat saaneet jälleen uuden päivittäjän,tietoja saattaa puuttua ja osa vanhoista tuloksista on poistettu,tuloksethan löytyvät myös Kennelliiton sivuilta,jalostusnetistä,jos oman koirasi tiedot ja tulokset ovat puutteellisia,ilmoitathan asiasta Mintulle tai Mialle.
Laittakaahan jatkossakin kuvia tulemaan galleriaa varten ja pyydän,älkää käyttäkö kuvia nimetessänne "ääkkösiä" ,silloin kuvat eivät tule näkyviin =)
Syysterveisin Satu[20.5.2011] Harrastuslajeihin tutustumispäivä 31.7.2011

Koirakoulu ja Mitteli- yhdistys järjetää yhteistyönä eri harrastuslajeihin tutustumis päivän.
Lisätietoja linkistä:
http://www.koirakoulu.net/mitteli.htm

Terkuin Mia


[19.1.2011] Mintgarden's avasi näyttelyvuoden upeasti Turussa!

22.1. kilpailtiin Turun Messuhallissa kansainvälinen koiranäyttely, johon osallistui ilahduttava määrä "minttulaisia". Eikä sakin tarvinnut tulla tyhjin käsin kotiin. Muissa väreissä VSP:ksi kiri tauolta tullut M. Omfale, saaden myös CACIBin. Sitä peesasi heti perässä vähän nuorempi narttu Ursel ollen PN2, sertin ja vara-CACIBin voittaen. Paras uros -kehä oli kovin "yksivärinen"; M. Istrur PU2 VACA (muuttunee CACIBiksi), M. Raikas PU3 SERT, M. Frej PU4 ja näiden lisäksi M. Vidar voitti luokkansa tuloksella ERI1 SA.

Kasvattajaryhmä sai KP:n erittäin kauniin arvostelun kera.

Mustissa ja ruskeissa ryhdikäs Ilmo ravasi paras uros-kisan kakkoseksi. Supernarttu Nemesiksen uransa alussa oleva tytär M. Ödgun oli PN3 junioriluokasta, karvaa kasvattava valionarttu Bendis vom Bollmannbrunnen PN4, M. Årunnin sijoittuessa luokassaan toiseksi tuloksella ERI2 SA, häviten vain Ödgunille.

Valkoisissa M. Sune teki sen, mitä siltä odotettiin: PU1, SERT, CACIB ja ROP ja heti ensimmäisestä mahdollisesta näyttelystä Suomen muotovalioksi! Hyvä Skiddy ja perhe Rantanen-Rinkinen!!! Tsekin tuontimme Fanfan Tulipan Lukato Gold tuli vanavedessä PU2-sijalle varasertin kera, Sunen veli Sixten ensimmäisessä näyttelyssään sijalle PU4. Valkoiset C-tytöt aloittivat pentuluokassa uransa lupaavasti: Curium ROP-pentu ja Carbon PEK2 KP.

Iso kiitos upeasti edustaneelle sakille! Tällä sykkeellä jatketaan koko näyttelyvuosi!

Minttu ja Mia


[19.1.2011] Mintgarden's nartut voittamattomia Messarissa!

Lauantaina 11.12.2010 Helsingin Messukeskuksessa kilpailtiin Helsinki Voittaja -titteleistä. Mintgarden's nartut avasivat viikonlopun upealla saldolla tuomarina toimineen Jussi Liimataisen kehässä: ruskeissa ja mustissa Nemesis ja muun värisissä Ihanelma ylsivät VSP:ksi CACIBin ja tittelin kera. Rauha peesasi Ihanelmaa ja otti PN3-sijoituksen saaden viimeisen sertin ja valioituen kovassa kilpailussa. Muun värisissä uroksissa kestomenestyjä Istrur otti neljännen sijan. Valkoisissa upea uros Sune tuli toiseksi, voittaen sertin.

Sunnuntaina 12. päivä karkelot jatkuivat Voittaja 2010 -tittelien metsästyksellä. Voittamaton parivaljakko ei taipunut tällöinkään, Ihanelma oli VSP kera tittelin ja CACIBin. Nemesis sitä vastoin toisti vuoden 2008 temppunsa ja pysäytti painokoneet kehässä mennen aina ROPiksi saakka, ohi parhaan uroksen. Tuomarina toiminut Tuula Savolainen oli häikäistynyt nartun valovoimaisesta esiintymisestä ja täysin pettämättömästä ryhdistä. Nippe on superleidi! Valkoisissa tuontimme Fanfan Tulipan Lukato Gold oli PU4 ja junnujen parhaana JV-10! Sijoituksia ottivat myös muunväristen uroksien Raikas (PU3 ja CACIBiksi muuttuva VACA), valkoisissa Sune (jälleen hienosti PU2 ja VACA) sekä useat koirat, jotka ottivat hienoja luokkasijoituksia!

Kiitämme kaikkia kenneliä kunnialla edustaneita, onnittelemme lämpimästä menestyneitä ja toteamme, että ensi vuonna uudelleen!


[20.9.2010] Omat ja tuonnit keräsivät kunniaa Hyvinkäällä!

19.9. ryhmänäyttelystä ei tultu kotiin tyhjin käsin, sillä jälleen koko joukkue pisti parastaan ja ylsi hienoihin tuloksiin. Juuri valioitunut Bendis vom Bollmannbrunnen keräsi päänahkoja ja oli mustien ja ruskeiden VSP. Valkoisissa ensimmäistä kertaa junioriluokassa esiintynyt Fanfan Tulipan Lukato Gold antoi myrskyvaroituksen voittamalla ensimmäisen sertinsä ja olemalla saman tien ROP.

Muissa väreissä M. Vidar ylsi junioriluokasta paras uros -kilpailun neljänneksi ja voitti sertin. M. Raikas peesasi perässä varasertille. Ja viimeisenä, muttei missään nimessä vähimmäisenä M. Dareios, kantanarttumme "Millin" poika, oli Rotunsa Paras Veteraani! Onnea niin Sannalle ja "Fatsylle" kuin Sirpalle, Sarille, Lahtisille ja Mäki-Salmisille! Hienoa työtä tyypit!!


[13.9.2010] "Bendosta" valio!

Musta Saksan tuontinarttumme Bendis vom Bollmannbrunnen kunnostautui pentutauon jälkeen ja takoi loput sertit kasaan kesäkauden aikana. Viimeinen valionarvoon oikeuttava serti tuli ROP-voiton kera Porvoosta 12.9.! Samaisessa näyttelyssä M. Nemesis oli (edelleen palaneessa kesäkarvassaan) PN4. Muissa väreissä edustivat mallikkaasti M. Ihanelma (PN3) ja M. Vidar, joka oli junioriluokan toinen (ERI2).
Suuronnittelut Sirpalle, Bendolle ja kasvattaja-Steffille Saksaan!


[11.9.2010] Mintgarden's menestyy kehissä!

Elokuu 2010 on ollut hyvä näyttelykuukausi. Kaiken kruunasi hieno menestys Mittelspitzien erikoisnäyttelyssä, joka järjestettiin 14.8. Heinolassa Suomen Seurakoirayhdistyksen päänäyttelyn yhteydessä. Kaikista kirkkaimmasta menestyksestä vastasi nuori lupaus, musta narttu M. Ödha, joka ei ollut ainoastaan ROP-pentu ja mitteleiden BIS-pentu vaan myös koko Seurakoirayhdistyksen näyttelyn BIS4-pentu! Tästä tytöstä odotamme paljon. Kuvia SSKY:n BIS-kehistä löytyy alla olevasta linkistä:
http://www.suomenseurakoirayhdistys.fi/ajankohtaista/rotujarjestonpaanayttely

Mustissa ja ruskeissa konkari, kaksinkertainen Suomen voittaja Nemesis oli PN2 auringonpolttamassa turkissaan ja Bendis otti varasertin paras narttu-sijoitusten takaa avoimen luokan voitto käpälissään. Muissa väreissä upeasti kunnostautui näyttelykehien uusi kettu M. Raikas, joka ylsi heti toiseksi parhaaksi urokseksi voittaen samalla sertin! M. Yaya edusti kunnialla ollen PN4. Muiden värien kasvattajaryhmä oli toinen saaden kunniapalkinnon. Valkoisissa Tsekin tuontimme Fanfan Tulipan Lukato Gold oli hienosti ROP-pentu ja mitteleiden BIS3-pentu.

Muista menestyksenhetkistä on ehdottomasti mainittava 14.8. Raision näyttely, jossa M. Yngve oli valkoisten ROP, M. Ödha mustien ja ruskeiden ROP-pentu, M. Nemesis VSP ja M. Istrur muiden värien PU2. Hieno panos koko sakilta!

22.8. Heinolassa Saksan tuontimme Bendis vom Bollmannbrunnen otti elämänsä ensimmäisen ROPin ja toisen sertinsä. Lähes samaan temppuun ylsi 5.9. Helsingissä M. Rauha ollen VSP ensimmäisen sertinsä kera! Heinolassa Yngve oli valkoisten PU3 sertein. Onnea Sirpalle, Katjalle ja Hiltusille! 29.8. Luumäellä M. Vidar oli junioriluokasta käsin PU2 saaden sertin! Onnea Lahtisille!

Muita hienoja tuloksia:
21.8. Kouvola M. Yngve PU2 sert (V)
28.8. Tervakoski M. Nemesis PN2 VACA (MR), M. Ilmo PU4 (MR), M. Istrur PU2 VACA (MV)

Elämä on maistunut hyvältä! Mutta aina, kun tapahtuu jotain hyvää, tapahtuu jotain huonoa - se kuulunee elämän tasapainoon. 10.9. meidät tavoitti suru-uutinen Saksasta: rakas koiraystävämme, upea ruskea uros C.I.B. V-07 Atlas vom Bollmannbrunnen menehtyi äkillisesti jonkinlaiseen myrkytykseen. Koiramaailmaan jää valtava aukko M. Harmonian pojan jäljiltä. Atlasta jäävät kaipaamaan perhe Karbe ja kaikki ystävät Suomessa ja ympäri maailmaa.


[5.9.2010] Elämänmuutoksien edessä

Maailma on ihmeellinen paikka. Näin olen todennut monta kertaa menneen kesän aikana. Eikä pelkästään maailma vaan myös erilaiset elämänpolut ja niiden kiemurat ja risteyskohdat. Yksi on tullut jälleen vastaan ja johtaa uusiin seikkailuihin uudessa maassa. Muutan syyskuun alussa Saksaan. Kennelin kasvatustoiminta säilyy edelleen Suomessa ja toimii Mian ja sijoituskotien sekä yhteistyökumppaneiden voimin normaaliin tapaan. Olen edelleen takapiruna ja pidän omalta osaltani huolen suunnittelupuolella, että laadukas kasvattaminen jatkuu tulevaisuudessakin. Mia ja muut ystävät toteuttavat asiat tuttuun tapaan tyylillä täällä. Minuun saa jatkossakin yhteyden sähköpostitse. Käytännönasioissa toivon teidän olevan yhteydessä suoraan Miaan. Tämän retken pituudesta en vielä osaa sanoa mitään, mutta varmasti kohtaamme jälleen suurimmissa koiranäyttelyissä.

Kaikkea hyvää koirien ja heidän ihmistensä syksyyn,
Annamiina eli Minttu


[31.5.2010]Mintgarden's -nartuilla hieno viikonloppu!

Menestyksen aloittivat Dorti ja Magna Oulaisten näyttelyssä 22.5. Dorti eli "Haylie" oli Rotunsa Paras ja "Manna" narttujen toiseksi paras saaden samalla viimeisen sertinsä ja valioituen komeasti! Onnea Emilialle ja Leenalle!

Menestys jatkui Helsingin Aptus Show'ssa 23.5.: kahdeksan koiran paras narttu -kehässä neljästä sijoitetusta kolme oli omia kasvattejamme. Omfale veti pisimmän korren ollen lopulta VSP ja saaden viimeisen sertinsä valionarvoon. Saman perheen toinen narttu Yaya peesasi kakkoseksi ja neljänneksi tiensä kiilasi nuori narttu Ursel. Kovasti onnea Mäki-Salmisille ja Sirpalle! Hienot tytöt!!!


[6.5.2010] "Tuli" tuli!

Uroskanta sai jälleen vahvistusta, kun valkoinen tuontimme Fanfan Tulipan Lukato Gold saapui Suomeen Tsekistä. Tämä hurmuri nähdään kehissä heti, kun ikä antaa myöten.


[6.5.2010] M. Nuutti valloittaa Skandinaviaa

Nuutti oli jälleen Tanskan Hillerödissä kilpailemassa. Tuomari Claudio de Giuliany Italiasta nosti koiran aina Rotunsa Parhaaksi saakka ja antoi kaupan päälle vielä CACIBin ja osallistumisoikeuden Cruftsiin! Onnea Kerstin!


[6.5.2010] Jajasta valio!

M. Yaya valioitui Lahden KV näyttelyssä 24.4 olemalla VSP. Samalla viimeisellä (ja seitsemännellä) sertillään se sai Venäjän valionarvon. "Jaja" on ennestään jo kansainvälinen muotovalio. Superonnittelut Mäki-Salmisille!!

Samassa näyttelyssä M. Sune oli jo tutuksi tulleeseen tapaan valkoisten koirien ROP. Onnea myös Sunen väelle!


[31.3.2010] Lisää uutta verta uroskantaan

Tällä kertaa kotimaasta löytyi ruskea uros Ticapon Little King. Pentuvaihtona Ticapon kenneliin menee musta narttumme Mintgarden's Abscissa. Kiitokset Honkasen Kirsille! Kuvia ja tietoja tulee pian sivuille..


[30.3.2010] "Otso" tuli Tsekistä

Kennel Mintgarden's toi uuden koiran Tsekistä. Appolon Tlapky v rose on musta uros, josta odotetaan uutta verta mustien ja ruskeiden jalostukseen. Pentueesta kuulimme Steffiltä Saksasta. Kiitokset Katkalle tästä hienosta pojasta! Thank you Katka!


[16.3.2010] Mintgarden's on kansainvälisesti aktiivinen

Ruotsissa asuva valkoinen uros Mintgarden's Nuutti kävi Tanskassa näyttelyssä ollen ROP tuomari Terje Lindströmin arvostelemana.
Onnea Kerstin!

Lisäksi kennel on jälleen vahvistamassa kantaansa muutamalla tuontikoiralla. Näistä julkaisemme tiedot heti, kun ne ovat turvallisesti kotimaan kamaralla... joten pysykää kuulolla!


[8.3.2010] Mintgarden's Harmonia menestyy Saksassa

"Harmi" oli vuoden 2009 kolmanneksi menestynein musta/ruskea mittelspitz Saksassa. Tämä kansainvälinen muotovalio kävi myös Suomessa vuonna 2004 ja 2007, jolloin se sai kotiinviemisiksi Voittaja-tittelin yhdessä poikansa Atlaksen kanssa.

Onnea ja kiitokset Steffille!


[15.2.2010] Tallinna valloitettu

Mintgarden's kennelin täsmätiimi putsasi ystävänpäivän kunniaksi koko pöydän Tallinnassa! Rotunsa Parhaiksi kipusivat veljekset M. Ilmo ja Istrur ja valkoisissa tuttuun tapaan juniorikoira Sune, joka sai Viron Juniorivalionarvon. Ilmon ja Istrurin lisäksi M. Juudit sai Viron valionarvon ja cacibin ollen toiseksi paras narttu juniorinartun takana. Kermana kakun päällä M. Vidar aloitti vahvasti juniorikehissä: Junioriserti, Juniori-VSP ja PU4! "Kodalla" olikin pohjalla jo pelkästään tältä vuodelta kaksi ROP-pentu -sijoitusta Turusta ja Keuruulta, molemmilla kerroilla ihan oikeassa kilpailussa useampien muiden pentujen kanssa. Tästä on hyvä alkaa!
Mielettömän hienot tulokset, näissä ei jäänyt toivomisen varaa!
Mukaan lähti siis 5 kasvattiamme omistajineen. Marita otti hoitaakseen matkan laivaosuuden järjestelyt ja Päivi hotellijärjestelyt ja hienosti asiat olikin järjestelty. Pientä sekaannusta oli hotellissa, kun saavuimme paikalle. Yksi huone oli laitettu väärin, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, kaikilla oli yöpaikka ja huone.

Siirtymiset paikasta toiseen hoituivat taksilla, joka oli todella hyvä; sama taksi koko reissun käytössä. Palvelu pelasi ja hinta oli halpa.

Kiitokset kaikille reissulaisille!

- Mia (ja kotona kannustanut Minttu)


[25.1.2010] Mintgarden's aloitti vuoden vahvasti Turussa!

Turun kansainvälisessä näyttelyssä Sune eli Skiddy jatkoi vakuuttavasti ottaen jälleen ROPin ja ties monennen sertinsä, vasta junioriluokasta. Samanlaiseen supertekoon ylsi juniorinarttu Ursel, kotoisammin Kirppu, joka ei ainoastaan voittanut kolmentoista nartun junioriluokkaa vaan myös kaikki aikuiset kilpakumppaninsa kiilaten aina parhaaksi nartuksi ja VSP:ksi. Hieno menestys jatkui muun väristen PN-kehässä, kun neljästä sijasta "kolme ja puoli" tuli kennelin nimiin. PN3 oli Mian upeassa turkissa ollut Ulla ja PN4 aina luotettava Yaya. PN2 sijalle tuli koira, jonka isä on M. Oneiros, joten sekin tuli melkein omaan talliin. Istrur oli jälleen PU2. Mieletön koira, joka pärjää hyvin aina, oli tuomarin linja mikä tahansa.

Koirista Istrur, Ursel, Ihanelma ja Yaya koostunut kasvattajaryhmä sai erittäin kauniin arvostelun ja oli ROP-kasvattajaryhmä. Päivän parhaan kasvattajaryhmän valinnassa elättelimme jo hetken aikaa toiveita, sillä arvostellut tuomari antoi ryhmällemme kunnolla huomiota ja aikaa kokoomakehässä. Tällä kertaa sijoitusta isossa kehässä ei tullut, mutta pikanimitetty "kasvattajaryhmäkoordinaattori" keksinee pian, koska yritetään uudelleen (ja missä asuissa!).

Mustissa ja ruskeissa tuontikoira Bendis oli PN2 ja oma Juuditimme heti perässä PN3. Bendis on toivon mukaan jäämässä vauvalomalle, mutta jatkaa sertimetsästystä syksyllä. Kiitokset kaikille osallistuneille ja hengessä mukana olleille! Tästä jatketaan kevään koitoksiin.
Kasvattajaluokka Turussa. Kuvan on ottanut Marita / Jasmin Rinkinen


[28.7.2009] Mintgarden's Dareios "Fatsy"

Nousi 4.7.09 Nastolassa järjestetyssä Agirotu-tapahtumassa agilityn korkeimpaan eli 3-luokkaan. Kisassa oli mini 2-luokan koiria kaikkiaan 39 kpl, joista kahdeksan sai puhtaan radan ja "Fatsy" sijoittui viidenneksi saaden viimeisen tarvittavan luokanvaihtonollan ja agilitysertin. Myös "Fatsyn" ensimmäinen kolmosluokan rata sujui mallikkaasti, tulos 12,58 (kaksi ratavirhettä ja yliaikaa) ja sijoitus 83./124. T:Sanna


[27.7.2009] Sivustolla on uusi ulkoasu ja moottori

Hei! Sivuston ulkoasu on muuttunut, sekä se on siirretty pois pelkästä HTML-merkistön käyttämisestä. Tämä näkyy teillä kahdella tavalla:

1) vanhat suosikki-merkinnät eivät enää ole toiminnassa. Vanhat suosikit viittaavat .html päätteisiin tiedostoihin suoraan, ja näitä ei enää ole. Ratkaisu: hakekaa suosikkinne uudestaan.

2) Hakupalvelut näyttävät tietyn ajan verran vääriä sivustoja hakiessa mintgardenia. Ratkaisu: loin geneerisen virhesivuston, jossa on linkki uudelle etusivulle. Linkkiä seuraamalla ei eksy bittiavaruuteen.

Hyvää surffailua uudessa Mintgardenissa. -Jyri Lehtonen


[7.6.2009] Voittoisia viikonloppuja Mintgarden's -kennelille!

Salon näyttelystä 6.6. tuotiin kotiin kaikki mitä oli tuotavissa: muissa väreissä M. Blanka sai viimeisen sertinsä, valioitui ja oli rodun paras päihittäen parhaan uroksen. Istrur tuttuun tapaan sijoittui paras uros -kehässä, tällä kertaa niukassa karvassa kolmanneksi. Mustissa ja ruskeissa upea Ilmo oli ROP saaden viimeisen sertinsä ja valioituen suoraan neljästä näyttelystä! Hieno saavutus! VSP:ksi kiri Saksan tuontimme Bendis vom Bollmannbrunnen. Tiukassa paras narttu-kilpailussa toiseksi tuli upeaturkkinen Juudit. Samana päivänä Tallinnassa M.Colt ja Uva saivat sertit ja valioituivat Virossa. Uva sai myös CACIBin ja tuli kansainväliseksi muotovalioksi! Upeaa! Toukokuun puolella Varkauden näyttelyssä nähtiin jokseenkin samanlainen näytelmä, kun "Joroisten vanhainkoti" kävi kevätretkellä. Illo vom Hanauerland (12-v.) oli ROP, Lecibsin Pitzy (8-v.) oli VSP ja M. Esikko narttujen toiseksi paras saaden ensimmäisen sertinsä! Hienoa!

Kuvassa Salon ROP M. Ilmo ja VSP Bendis vom Bollmannbrunnen


[20.5.2009] Mintgarden Valerius

22.4 käväisi Mintgarden Valerius mätsärissä sioittuen hienosti punaisten 1 ja koko mätsärin BIS 5. Onnittelut.


[19.5.2009] UUTISIA Maailmalta

18-19.4. 2009 oli Mintgarden's koiria niin Norjassa kuin venäjällä, Pietarissa. Menestys oli uskomattoman mahtavaa, samalle viikonlopulle saimme 2 KANSAINVÄLISTÄ MUOTOVALIOTA, M.Orionin ja M.Yayan Orionista tuli myös pohjoismaiden muotovalijo ja Norjan muotovalijo. Yaya sai Pietarista sertin, ja tämä oikeuttaa hakemaan myöhemmin RUS MVA titteliä. M.Oneiros kilpaili ja myös sijoittui hienosti pietarissa.


[29.4.2009] Tarjous Mintgarden´s Kennelin 10 vuotis juhlien yöpymispaikaksi

Moi!
Airport hotel vihiluoto tarjoaa huoneita johon voi viedä koiria . Kun varaat sano ; Mintgardenin kesäpäivät niin saa alennusta.
Osoite ; Vihiluoto 10
90440 Kempele
08-5145100
sposti ; sales@airporthotel.fi


[23.3.2009] Mintgarden's Kesäpäivät Oulussa 17-19.7.2009

(Ja samalla kennelin 10-vuotisjuhlat.)

Samaisena viikonloppuna on Oulussa kaksi kansainvälistä näyttelyä. Lauantaina tuomarina toimii Manuel Loureiro Borges, Portugali. Sunnuntaina tuomarina toimii Jean-Louis Grünheid, Ranska.

Ilmoittautumistiedot tulevat tuonnempana.

Kesäpäivien majoitus ja yhteisriennot järjestyvät Virpiniemen Liikuntaopistolla Haukiputaalla. Varauksemme alkaa perjantaina 17.7. ja päättyy sunnuntaihin 19.7. Tällä hetkellä varattuna on 6 kahden hengen mökkiä, joissa majoittuminen maksaa 20 ?/hlö/vrk. Lauantai-iltana juhlimme ja kennel tarjoaa silloin niin saunan kuin ruoat ja ruokajuomat sekä makkarat illanistumiseen. (Varaathan mahdolliset saunajuomasi itse.)

Auto-, asuntovaunu- ja telttapaikoista voi kysellä suoraan Virpiniemen Liikuntaopistolta. Varauksemme on nimellä Seppo Salo / kennel Mintgarden's.

Näitä mökkimajoitusilmoittautumisia otamme vastaan itse (eli soitto tai viesti Mialle ja asia on hoidossa).

Toivomme runsasta osanottoa iloisen yhdessäolon merkeissä! Kesäterveisin Minttu ja Mia

Yhteystiedot Virpiniemen Liikuntaopisto:

Sirpa Pehkonen, p. 08-5614 213, sirpa.pehkonen@virpiniemi.fi www.virpiniemi.fi


[11.3.2009] Cruftsissa "suomalaisverta"!

Maailman suurimmassa koiranäyttelyssä Englannissa arvosteltiin 6.3. mittelspitzit. Yhteistyökennelimme Wyndleen koirat olivat hienosti edustettuina. Avoimen luokan uroksissa kolmanneksi kiri GB IR MVA Wyndlee Chandera Spectre, jonka isänisä on teräspappa Illo vom Hanauerland ja emänisä toinen oma uroksemme Bruno Panda von der Arnold's Eiche. Tämän koiran isänemä on ensimmäisen C-pentueemme emä Wyndlee Asian Empress (eli kotoisammin Bertha).

Avoimen luokan nartuissa niin ikään kolmanneksi sijoittui IR MVA Wyndlee Finlandia at Beaulion, jonka isä on Bruno ja emä Mintgarden's Egerian emä Wyndlee Ticket To Ride eli "Nancy". Brunon lapsenlapset ottivat myös sijotuksia ja luokkavoittoja pentu- ja junioriluokista.

Urosten junioriluokan kakkosen Wyndlee Buffalo Soldierin takaa löytyy myös Mintgarden's Atreus - ensimmäinen vientimme ulkomaille. ROP-pentu Sobriety Hot Chocolate on Berthan pojantytär ja ROP-koiran GB MVA Pennypot Enchantress with Spilmah emän isä on C-pentueemme isä Wyndlee Karlo.

Onnea Pat ja Nigel ja Wyndlee-koirat!

Minttu


[2.3.2009] Mintgarden's Dora

Ruotsissa asuva Mintgarden´s Dora vieraili hienoin tuloksin Norjassa, Hamarissa voittaja 08 näyttelyssä. Kotiin tuomisinaan tyttö toi Norjan voittaja -08 tittelin. Onnittelut Ruotsiin omistajille ja taustajoukoille!


[6.2.2009] Kennelin 10v juhlat.

Juhlavuosi avattiin Turussa

Tammikuun 26. päivä kymmenen vuotta sitten syntyi Oulun Herukkaan pentue, jonka emänä oli ensimmäinen mittelini "Milli" ja isänä Ranskan tuontiuros Ludo des Poms D'Amour. Syntyi kolme pentua, joista uros lähti pentuvaihtona Iso-Britanniaan ja nartut jäivät lähes kleinikokoisina kotikoiriksi. Tästä alkoi Mintgarden's -kennelin tarina. Ensimmäiset vuodet menivät yhden pentueen tahdilla, mutta yhteistyö englantilaisen Wyndlee -kennelin kanssa toi nopeasti uutta potkua lainanarttujen muodossa.

Vuonna 2003 aloitin hevosalan opinnot Ypäjällä ja olin tienristeyksessä - kasvattamisen jatkaminen oli vaakalaudalla. Apuun tuli koiranäyttelyistä tuttu ystävä ja yhteiskoiranomistaja Mia, joka jo tuolloin asui Tarvasjoella, melkein naapurissa. Mian luona on siitä lähtien syntynyt suurin osa pentueista ja käytännön kenneltyö on pitkälti hänen harteillaan.

Kymmeneen vuoteen on mahtunut paljon ilon ja surun hetkiä, onnistumisia ja epäonnistumisia, hyvää ja huonoa tuuria. Ennen kaikkea vuodet ovat tuoneet paljon kokemusta ja uskallan sanoa, myös osaamista. Kennelin toiminta on ollut alusta saakka hyvin kansainvälistä; koiria on tullut ja niitä on mennyt viiteen eri maahan. Ruotsissa kasvattejamme on useita.

Tätä juhlavuotta juhlittiin kakun ja kuplivan kera Turun näyttelyssä. Toki juhlimista tuli myös kehistä: M. Istrur oli PU2 ja sai sertin ja vara-cacibin, M. Yaya oli PN2 ja sai vara-sertin ja -cacibin. M. Raikas oli ROP-pentu. Mustissa ja ruskeissa M. Ilmo oli PU2 ja sai sertin ja vara-cacibin, M. Juudit oli PN2 ja sai vara-sertin. Valkoisissa M. Nanna jatkaa kennelin liputtamista - jälleen VSP ja serti junioriluokasta! Näiden lisäksi useat koirat saivat mukavia luokkasijoituksia ja muunväristen kasvattajaryhmä kunniapalkinnon.

Haluamme kiittää kaikkia osallistumisesta juhlanäyttelyyn! Juhlimista jatketaan 18.-19.7. Oulussa, jolloin siellä on kaksi kansainvälistä näyttelyä yhden viikonlopun aikana. Pistättehän päivämäärän ylös kalentereihinne, lisätietoja kesäpäivistä on tulossa piakkoin.

Sanoin tämän jo sunnuntaina pientä puhetta pitäessäni: ei ole kenneliä ilman kasvatinomistajia, joten kiitos kymmenestä vuodesta kuuluu jokaiselle Mintgarden's -koiran omistajalle ja kaikille yhteistyökumppaneille vuosien varrella!

Juhlatunnelmista,
Minttu ja Mia


[11.1.2009] Hieno aloitus näyttelykauteen Kajaanista!

Vuoden ensimmäisessä näyttelyssä Kajaanissa Mintgarden's -koirat keräsivät taas palkintoja. Nessos oli ruskeiden ja mustien urosten paras ja sai CACIBin. Muissa väreissä Yungas oli Rotunsa Paras ja sai sekä CACIBin että viimeisen sertinsä ja näin ollen saavutti Suomen muotovalion arvon. Suuronnittelut Marialle ja pojille Ouluun! Myös Magna aloitti lupaavasti junnuluokassa pesten 8 kilpakumppania ja ollen PN3.

Onnittelut ja kiitokset ensiluokkaisesta edustuksesta!


[8.1.2009] Apua toivotaan!

Jos haluat ja sinulla on mahdollisuus,tarvittaisiin hoitajaa ihastuttavalle mitteli pojalle "manulle". Helmikuussa olisi toiveena viikon hoitojakso ja jatkossa tarvittaessa päivän tai kahden "peuhakaveri" hoitoa . Manu on hyvin kiltti, ja eloisa, joten jos jaksat lenkkeillä ja leikkiä, se olisi plussaa. Manu asustelee Vihdissä , joten hoitopaikkaa toivottaisiin lähiympäristöstä.


[8.1.2009] Hyvää Uutta Vuotta 2009!

Nyt kun vuosi vaihtui, on aika katsoa hieman menneeseen ja kiittää Teitä kasvatinomistajia panostuksestanne sekä vuoden 2008 loistavista tuloksista kaikenlaisissa kehissä! Hieno työ jatkukoon tänäkin vuonna, jolloin juhlitaan Mintgarden's -kennelin kymmenvuotista taivalta. Ei pidä unohtaa tärkeintä: kiitos koirienne hyvästä hoidosta! Merkityksellisintä meille ovat ne iloiset spitzinkasvot, jotka tulevat tuolla maailmalla vastaan. Kirkkaissa silmissä ja iloisesti heiluvassa hännässä (tai tassuissa) on suurin ilomme. Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle,

Minttu ja Mia


[7.1.2009] Mintgarden's Xenofon

Mintgarden´s Xenofon voitti ensimäisensä kilpailunsa mutta ei vielä pääpalkintoa, aikakusi lehdessä "SEISKA" 1 numero roope siellä soittaa pianoa HAUSKAT KUVAT kohdassa...


[22.12.2008] Mintgarden's -menestystä Messarissa 2008!

Kennel Mintgarden's korjasi sievän potin sunnuntain Voittaja -näyttelystä Helsingin Messukeskuksessa. Mustissa ja ruskeissa Nemesis hurmasi tuomari Frank Kainen upealla rakenteellaan, liikkeillään, ryhdillään ja mittasuhteillaan. Nelivuotias "Nippe" on jo vuoden 2004 Juniorivoittaja ja Voittaja. Nyt titteliriviin voidaan lisätä myös V-08. Potin "Nippe" räjäytti tosissaan vasta ROP-kehässä, josse se kiilasi ohi uroksen ja otti voiton koko rodussa! Tuomarin sanoin: "A top quality bitch!" Muun värisissä Mintgarden's-koirat ottivat kaikki joko luokkavoiton tai -sijoituksen. Näistä mainittakoon Orion ja Valentinos, jotka olivat valioluokan toinen ja neljäs. Avoimissa nartuissa siskokset Yaya, Blanka ja Omfale ottivat kolmoisvoiton. Parasta antia oli kuitenkin kasvattajaryhmäkilpailu, josta tuli voitto joukkueella Orion, Valentinos, Yaya ja Blanka! Siis ROP-kasvattaja, hyvä me! Valkoisissa kenneliä edusti junioriluokan narttu Nanna. Hyvinpä edustikin, sillä ravaili ohi vanhempien narttujen ja vei koko potin: JV-08, V-08 ja VSP! Hieno aloitus junioriluokassa! Iso kiitoksemme kaikille mukana ja hengessä olleille! Pitkänmatkalaiset Oulusta ansaitsevat suuren hatunnoston ja lämpimän tervehdyksen pohjoiseen. Onnea kaikille superhienosti esitetyille ja pärjänneille kasvateillemme ja ihanaiset joulunodotustoivotukset niin Järvenpäästä kuin Tarvasjoelta,

"You are the best!"

Minttu ja Mia


[19.11.2008] Onnistunut näyttely!

Taas onnistunut näyttely reissu! Mervi ja Eufemia kävivät Latvissa, saldona SERT, Rop Ja CaCIB. Onnittelut hyvin menestyneestä reissusta ja kiitos hienosta edustamisesta.


[13.11.2008] Mintgarden's kennel 10 vuotta!

Tammikuussa 2009 tulee täyteen kymmenen vuotta ensimmäisen Mintgarden's -pentueen syntymästä. Paljon on tapahtunut sitten alkuvuosien - koiria on tullut ja mennyt ympäri maailman, uusia aktiiveja on tullut mukaan ja kennelin toiminnallinen vetovastuu on jakautunut kahden naisen kesken. Tätä taivalta juhlimme pitkin vuotta erilaisissa käänteissä. Juhlavuosi aloitetaan melko tarkalleen "synttäripäivänä" Turun näyttelyssä sunnuntaina 25.1.! Tuomarina näyttelyssä toimii Göran Bodegård Ruotsista. Ilmoittautumisaika menee umpeen 21.11./19.12.

Kaikki Mintgarden's -koirat joukolla mukaan! Kilistellään ja herkutellaan ja nautitaan toistemme loistavasta seurasta!

Minttu & Mia


[27.10.2008] Retki Norjaan

2 komiaa ja 1 kaunis Mintgarden's kasvatti vieraili Norjassa Tromssa 19.10.08. Kotiintuomisinaan oli 2 uutta norjan muotovaliota ;-) Eli Mintgarden's Valentinos tuli norjanvalioksi ollen myös ROP koira ja Mintgarden's Ortygia tuli myös norjan muotovalioksi ollen VSP koira. Mintgarden's Orion sai hienosti Erin ja VaraCacibin.

Kiitos Retkikunnalle hienosta edustamisesta ja Isot onnittelut menestyksestä.


[8.10.2008] Mintgarden's Yayan BH

Yaya on suorittanut BH kokeen hyväksytysti 27.9.08 SUURET ONNITTELUT hienolle tiimille.


[16.09.2008] Mintgarden's Yayasta TK2

Mintgarden's Yaya (Jaja) nappasi viimeisen ykköstuloksen TK2 tunnukseen. Oikein isot onnittelut osaavalle parivaljakolle Miialle ja Jajalle!


[16.09.2008] Helsingin Kesänäyttely (9-10.08.2008)

Tuomarikartanon Vinttikoirakeskuksen kisassa oli 11 osallistujaa sarjassa Junior Handler (10-13 vuotiaat). Tuomarina toimi Colin Smith. Jasmin sekä Mintgarden's Valerius (topi) osallistuivat ensimmäistä kertaa kyseiseen sarjaan ja pärjäsivät hienosti: 1. Sija! Kilpailivat vielä BIS sekä BIS2 kehässä.


[16.09.2008] Mintgarden's Oneiros askel ylemmäs

Mintgarden's Oneiros nousi agilityssä 2-luokkaan 5.7.08 Ylöjärvellä. Vekun tulos oli -6,58 ja sijoitus 5./37. Tuomarina kisassa oli Leena Rantamäki-Lahtinen. "Vekun" edelliset kaksi nollaa tulivat molemmat Riihimäeltä, ensimmäinen 19.5.07 ja toinen 9.6.08.


[16.09.2008] Hyvinkään vinttikoirarata(14.6.2008)

Hyvinkäällä Sveitsin vinttikoiraradalla pidetyssä RotuRace-tapahtumassa oli myös Mintgarden's-kennelin edustus. Mittelijoukkueita oli paikalla kaikkiaan kolme, joista Saksan Salamat-nimisessä juoksi Mintgarden's Oneiros. Joukkue sijoittui 56 minikoirajoukkueen joukossa sijalle 27. Yksilötuloksissa M. Oneiros oli tapahtuman nopein mitteli, se juoksi 80 metrin matkan aikaan 9,26 ja sijoittui 90. kaikkiaan 203 minikoiran joukossa (voittaja-parsonin aika oli 7,11).


Jälleen koira Ruotsiin

03.02.2008 syntyneestä pentueesta matkasi valkoinen uros Mintgarden´s Nuutti Ruotsiin Kerstin Kristenssen omistukseen.


Mintgarde´s Istrur eli Tico on ollut mätsärissä BEST IN SHOW !!!!!!!

Onnittelut Heinille ja Ticolle hienosta PR- työstä.

Minttu & Mia


Kennel Mintgarden's vuoden 2007 paras mittelspitz-kasvattaja!

Valehtelisin jos väittäisin……( Kolmas nainen...) ettemme olisi onnellisia vuoden 2007 mittelspitzkasvattaja-tittelistä , mutta suurin kiitos kuuluu silti TEILLE, iloiset, ystävälliset, osallistuvat, avuliaat, ultimatemukavat, aktiiviset, ahkerat (söin adjektiivisanakirjan) kasvattien omistajat.. Vielä kerran: Kiitos ja jatketaan samaan malliin……!!!

Minttu & Mia


Vuoden näyttelymittelspitz 2007- tuloksia:

Aikuiset; Muunväriset:
2. Mintgarden's Yaya
3. Mintgarden's Orion
8. Mintgarden's Yakata
19. Mintgarden's Valentinos
24. Mintgarden's Yungas
25. Mintgarden's Blanka
26. Mintgarden's Geryon
28. Mintgarden's Ion
31. Mintgarden's Faidra
35. Mintgarden's Oneiros
37. Mintgarden's Dareios
39. Mintgarden's Juno
39. Mintgarden's Omfale
39. Mintgarden's Valerius

Aikuiset; Musta & ruskea:
12. Mintgarden's Nessos
13. Mintgarden's Ulpianus
15. Mintgarden's Eufemia
17. Mintgarden's Colt
22. Mintgarden's Nemesis
25. Mintgarden's Harmonia
30. Mintgarden's Ortygia

Aikuiset; Valkoiset:
1. Mintgarden's Tantalos
6. Mintgarden's Pyrrha
7. Mintgarden's Priapos
7. Mintgarden's Trivia

Pennut; Muunväriset:
4. Mintgarden's Dorti
6. Mintgarden's Frej

Pennut; Musta & ruskea:
3. Mintgarden's Ingifrid
6. Mintgarden's Eufemia

Vuoden Toko-mittelspitz:
7. Mintgarden's Yaya

Vuoden Agility-mittelspitz:
5. Mintgarden's Dareios
7. Mintgarden's Oneiros


Vuoden 2008 sponsoroinnit

Kennel Mintgarden's sponssaa heinäkuussa Ruotsin Maailmanvoittajanäyttelyyn meneviä kasvattejaan 10€:lla/per koira.

Kennel Mintgarden's tukee kasvattikoiriansa 10 €:lla/koira/tapahtuma. Sponssattaviin tapahtumiin kuuluvat mm. luonnetesti, BH -koe, rodun erikoisnäyttely, Helsingin Voittaja näyttely, agirotu ja joukkuetokon SM-kisat. Kysy Mintulta/Mialta sponssausta jos lajisi/tapahtumasi puuttui listalta.


Mintgarden's menestys jatkui Ruotsissa!

Mintgarden's Colt otti junioreiden tittelin kotiinviemisiksi ja Mintgarden's Yaya korjasi koko potin olemalla ROP ja PMV-07! Suuronnittelut ja kiitokset koko Ruotsin retkikunnalle!

Minttu


Mintgarden's menestystä Messarissa!

Ilahduttavan suuri määrä mitteleitä kilpaili tänä vuonna titteleistä Helsingin Messukeskuksen Voittaja 2007 -näyttelyssä, mukaan lukien Mintgarden's -koirat. Kennelin saldona oli kolme titteliä, yksi ROP-pentu, useita PU/PN-sijoituksia sekä luokkavoittoja ja -sijoituksia.

Onnittelumme ROP-koiralle FIN MVA V-07 Mintgarden's Tantalos (valkoiset), VSP-koiralle KANS & FIN MVA V-07 Mintgarden's Harmonia (musta & ruskea) ja "Harmin" pojalle, D & FIN MVA Atlas vom Bollmannbrunnen, joka otti mustien ja ruskeiden ROPin Saksaan! Näiden lisäksi tittelin nappasi oma Tufnu Tufnenstuu, virallisemmin Mintgarden's Blanka, joka jatkoi hienoa menestysputkeaan ottamalla JV-07 -tittelin ja sertin PN2-sijoituksella. Tufnulla on nyt takanaan kolme näyttelyä, joista kolme sertiä sekä yksi ROP ja kaksi PN2-sijaa. Tästä on hyvä jatkaa!

Suurkiitokset kaikille mukana olleille ja kenneliä hienosti edustaneille! Messarissa muistimme myös tällä kaudella ja pitkään hyvää työtä tehneitä kasvatinomistajia: erityiskiitokset kuuluvat Mintgarden's Ionin, Nessoksen ja Yungaksen omistavalle Fluurin perheelle, Sanna Pajusaarelle (Mintgarden's Dareios ja Oneiros) ja Mintgarden's Yayan omistavalle perhe Salmiselle. Heidän lisäkseen haluamme luonnollisesti kiittää kaikkia koiriensa kanssa kaudella esiintyneitä ja onnitella erityisesti Marja Rantakalliota hienoista hetkistä näyttelykehissä!

Rauhaisaa joulunodotusta,
Minttu ja Mia


Mintgarden's kenneliin uusi tuonti.

Kermanvärinen narttupentu ALBIREO'S AXELIA s. 01.09.2007, kasvattajana Kerstin Kristensen. Axelia muuttaa asumaan Sepon perheen ja Inka mittelin seuraksi Ouluun. Tyttönen tullaan myös näkemään näytteleyissä kunhan ikää on riittävästi.

SUURET KIITOKSET myös Maritalle kukkien ja halausten kera, kun toi Axelian turvallisesti Ruotsista suomen puolelle.


Mintgarden's Yaya TK 1

Hurjasti onnea ja kiitokset hyvälle ja aktiiviselle tiimille.


Kirjauutuus

Nyt kaupoissa ja tilattavissa: Ihannekoiraa Etsimässä (Erkki Pulliainen - Annamiina Pulliainen, Ochre Chronicles, 2006). Kirja on suunnattu koiran(pennun) ostoa harkitseville. Siinä käydään läpi koiran historia, kehityskaudet ja asema nyky-yhteiskunnassa, myös ne velvoitteet, mitä yhteiskunta asettaa koiranpidolle. Lisäksi opus antaa käytännönohjeita koiranhankintaan, miten ja mistä koira voidaan ja kannattaa hankkia, mitä asioita koiranostaja kohtaa ja mitä hänen tulisi harkita ennen ostopäätöstä.

Lisätietoja
www.ochre.fi/kirjat.htmlKoulutuksia Turussa!

Kennel Mintgarden's tekee yhteistyötä kennel Pinserella's:n kanssa joka pinsereiden kasvatustyön ohessa pitää monien eri lajien koulutuksia, kursseja ja luentoja. (mm. pentu-, perus- ja kilpailutottelevaisuus, naksutin-, näyttely-, junior handler- ja koiratanssikoulutusta jne.) Lisätietoa koulutuksista ja muusta toiminnasta löytyy osoitteesta www.pinserellas.net/koirakoulu


Mintgarden's Orion - nimensä mukaisesti tähti!

Kokkolan KV 15.7.2007 näyttelyssä saatiin harvinaista herkkua, kun Mintgarden's Orion ei ainoastaan napannut päänahkoja rotukehässä, vaan venyi myös pystykorvaryhmän voittoon! Uskomaton suoritus mitteliltä, joka rotuna on saanut tottua vain harvakseltaan ryhmäsijoituksiin. Menestys muutenkin kehässä oli mukava: mustien ja ruskeiden VSP oli Mintgarden's Urania, muissa väreissä PU3-sijalle kiri Mintgarden's Valentinos ja Mintgarden's Dorti otti jälleen VSP-pennun tittelin.

Suuronnittelut ja kiitokset kaikille jälleen ja erityisesti Marjalle molempien poikien menestyksestä!


Mintgarden's menestystä Tuusulassa ja Karjaalla

Tuusulan näyttelyssä 30.6. pöytä tuli "putsattua" melkolailla kokonaan: Mintgarden's Blanka (alias Tufnu eli Tuf-tuf) aloitti näyttelyuransa räjäyttämällä potin ja ottamalla junioriluokasta suoraan ROP:n ja ensimmäisen sertinsä. Isä-Eetu (M. Geryon) rähisi tiensä VSP:ksi, Fatsyn (M. Dareios) peesatessa PU2-sijalle. "Tufnun" isosisko Yaya ei ollut aivan turkissaan, mutta esiintyi upeasti PN3-sijalle. Mintgarden's Dorti jatkoi pentukehistä tuttua taivaltaan ja otti VSP-pennun tittelin Oulun kotiin viemisiksi. Muun värisissä kasvattajaryhmä sai KP:n ja oli ROP-kasvattajaryhmä.

Mustissa ja ruskeissa kovin kamppailu käytiin pentuluokassa, jossa pitkän harkinnan jälkeen pisimmän korren veti Saksan tuontimme Bendis vom Bollmannbrunnen (alias Bendi eli Ben-ben). Kakkos- ja kolmossijoille tulivat E-pentueen sisarukset, Camillan tullessa neljänneksi.

Karjaan näyttelyssä "Tufnu" jatkoi hyvää aloitustaan, ollen PN2 ja ottaen toisen sertinsä. Isänsä jälleen näytti huonoa kehäkäytöstä juoksuisen haareminsa keskellä ja otti PU2-sijoituksen Valeriuksen sijoittuessa kolmanneksi ja saaden sekä varasertin että vara-CACIBin.

"Rodney" tuli mustissa ja ruskeissa tiukassa kamppailussa toiseksi, saaden varasertin ja vara-CACIBin. "Rodney" siirtyy kilpailemaan valioluokkaan seuraavassa koitoksessaan, sillä Norjan valionarvo on vihdoin saanut vahvistuksensa ja koira tulee ensimmäisestä Suomen sertistään myös Suomen valioksi.

Muutama kuva kesäpäivistä täällä


Uusi Norjan tuonti

Kennelin miesvahvuuteen tuli uusi lisäys, kun musta N MVA Hot Star's All For You Rodney muutti Suomeen norjalaisesta yhteistyökennelistämme. "Rodney" on käynyt Suomessa jo luonnetestissä saaden 130 pistettä, se on lisäksi tutkittu terveeksi silmistään ja polvistaan (0/0). Kehissä "Rodney" tullaan näkemään kesästä alkaen.


Pyrrhasta KANS & FIN & RUS & EST MVA !!!!!

Suuret kiitokset Jaanalle koiran näyttelyttämisestä


Mintgarden's kennel vuoden 2006 kasvattajakisan 2.

Vuoden näyttelymitteli -pennut
2. Mintgarden's Yakata
5. Mintgarden's Yaya
7. Mintgarden's Zenobia
8. Mintgarden's Tantalos, Mintgarden's Urania, Mintgarden's Uva


Vuoden näyttelymitteli -valkoiset
1. Mintgarden's Pyrrha
2. Mintgarden's Tantalos
3. Mintgarden's Trivia
4. Mintgarden's Priapos


Vuoden näyttelymitteli -musta&ruskea
9. Mintgarden's Ulpianus
13. Mintgarden's Uva
17. Mintgarden's Ortygia
21. Mintgarden's Nemesis
21. Mintgarden's Nessos
24. Mintgarden's Idomeneus
25. Mintgarden's Rhesos
25. Mintgarden's Urania
27. Mintgarden's Rhea


Vuoden näyttelymitteli -muunväriset
9. Mintgarden's Geryon
12. Mintgarden's Orion
15. Mintgarden's Faidra
18. Mintgarden's Ganymedes
19. Mintgarden's Oneiros
20. Mintgarden's Dareios
23. Mintgarden's Valentinos
24. Mintgarden's Ion
26. Mintgarden's Filomele


Vuoden agilitymitteli
4. Mintgarden's Dareios

Kiitos kaikille hienosta menestyksestä!


Uusi Saksan tuonti


2007 saapui Suomeen uusi tuontikoira, musta narttu Bendis vom Bollmannbrunnen. Tyttö otettiin hyvin vastaan ja asuu jatkossa Pulliaisen lauman jäsenenä.

Bendiksen emä on KANS MVA Mintgarden's Harmonia ja isä tsekkiläinen CZ-JCh. Ego Sum Domitius. Kiitokset Steffille koirasta ja sen tuomisesta Suomeen! Vielen Dank, Steffi!Jälleen koira Ruotsiin

20.12.2006 syntyneestä pentueesta musta narttu Mintgarden's Gudrun matkasi 18.2.kohti naapurimaata omistajansa Linda Maric:n luokse.


Vienti

15.10.2006 syntyneestä pentueesta Mintgarden's Dora matkasi myös Ruotsiin. Omistajana Airi Gyllenstein.


Kajaanin kasvattajaryhmä 6.1.2007

Tuomari Raimo M. Viljanmaan painavat sanat:
Kennel Mintgarden's kasvattajaryhmä käsittää neljä urosta. Jokaisella laatumaininta erinomainen. Koirat jänteviä, tasapainoisesti esiintyviä. Vakuuttavat sukupuolileimat omaavia. Hyväturkkisia ja komeahäntäisiä. Erinomainen ryhmä. Vakuuttavaa laatua!


Vienti

5.10.2006 syntyneestä pentueesta Mintgarden's Corinna matkasi kohti Ruotsia omistajalleen Marita Boströmille.


7.10. Mintgarden's menestystä Oulussa!

Kennel oli hienosti ROP-kasvattaja sekä muun värisissä että mustissa & ruskeissa. Katso kaikki tulokset näyttelytuloksia sivulta.


Suru-uutisia

Vasta reipas kuukausi sitten maahantuotu N MVA Hot Star's Do You Believe In Love, kotioloissa Donny, kuoli tapaturmaisesti 23.9. Donny toivottavasti jätti jälkeensä kaksi pentueellista hienoja koiria, ainakin Mintgarden's Nike paraikaa valmistautuu synnytykseen. Lecibsin Pitzyn uskomme olevan kantava myös. Donny oli hieno koira, jota kaivataan niin Suomessa kuin Norjassa.

Huono onni jatkui myös, kun uuden A-pentueen ainoa pentu, Aino "Ainokainen", 6 viikon iässä armahdettiin ikiuneen vesipään vuoksi. Tyttö oli kovasti isänsä näköinen ja sen oli tarkoitus jäädä kotiin kasvamaan.


17.9.2006 Mintgarden's menestystä Hyvinkäällä!

Onni (M. Ulpianus) otti toisen varasertin muutaman viikon sisään, toisesta virallisesta näyttelystään. Eetu (M. Geryon) oli ROP, hieman railakkaasta kehäkäyttäytymisestään huolimatta. Ryhmäkehässä Eetu terästäytyi ja näytti, että osaa esiintyäkin - tuomari Roberto Schill palkitsi sen hienolla RYP-3 sijoituksella!


12.8.2006 Mintgarden's Geryon 1 KP BIS 1-jäk!!!


29.07.2006 Mintgarden's kennelissä tuotiin ja vietiin.

Kennelin koiralauma vahvistui norjan tuonnilla N MVA Hot Star's Do You Believe in Love. (Musta uros.) Samalla Mintgarden's Tityos meni Norjaan.


8.7.2006 NIKISTÄ (Mintgarden's Ganymedes) KENNELIN TOINEN INTTIVALIO!

Katso tulokset näyttelytuloksia ulkomailta -sivulta! Onnea saavutuksesta!


2.7.2006 Mintgarden's Faidrasta FIN MVA.

Onnittelut ja menestystä jatkossakin!


10.6.2006 EETUSTA (Mintgarden's Geryon) EUROOPANVOITTAJA -06!!!


Mintgarden's Oneiroksesta FIN MVA 4.6.2006.

Onnittelut Sannalle ja Vekulle ja menestystä jatkossakin! Katso tulokset näyttelytuloksia kotimaasta - sivulta!


Mintgarden's menestystä Tallinnasta 04.06.2006!

Katso tulokset näyttelytuloksia ulkomailta -sivulta!


Mintgarden's-juhlaa lauantaina 18.3.2006!

Katso tulokset kotimaan näyttelytuloksia - ja näyttelytuloksia ulkomailta -sivuilta!

Mintgarden's Pyrrha päihitti Tampereella kaikki ollen ROP ja kruunattiin myös vuoden 2005 valkoiseksi näyttelymitteliksi! Iso kiitos Jaanalle koiran näyttelyttämisestä!

Myös Nemesis päihitti valmiit valiot ollen ROP ja saavuttaen itse valionarvon.


Mintgarden's-menestystä Moskovasta 25.-26.2.2006

Katso tulokset näyttelytuloksia ulkomailta -sivulta.


Mintgarden's kennelin 1. inttivalio

Ensimmäinen Mintgarden's inttivalio on Harmonia
INT D VDH CH


Mintgarden's Pyrrha vuoden 2005 valkoinen näyttelymitteli!

Kiitos Jaanalle koiran näyttelyttämisestä ja onnea ja menestystä jatkossakin


Mintgarden's kennel sijoittui toiseksi vuoden mittelikasvattajakisassa 2005.

Kiitos kaikkien kasvattien omistajille, ilman teitä ei olisi tällaiseen tulokseen päästy. Koiranne ovat olleet hienosti esillä kehissä.


Mintgarden's-menestystä Messarista 17.-18.12.2005!

Mm. lauantaina veljekset Geryon ja Ganymedes ottivat kaksoisvoiton.
Katso kaikki tulokset
näyttelytulokset -sivulta.


Illon poika Englannin valioksi

Illo vom Hanauerin poika Wyndlee Ghost In My House tuli Englannin valioksi German Spitz Clubin erikoisnäyttelyssä ja oli samalla BIS-2!