Mintgarden's Kennel

Tapahtumia


MINTGARDEN'S KESÄPÄIVÄT

Lauantaina 13.7. n. klo 18 eteenpäin osoitteessa Rantakalliontie 6, Oulu (Herukka).

Ohjelmassa saunomista, ruokailua, letunpaistoa, ehkä jonkinlaisia makkarajuoksu- ja temppuharjoitteita nelijalkaisille sekä ehdottoman hyvää seuranpitoa ihmisille.

Kokoonnumme Rantakalliontiellä, kennelin synnyinkehdossa, heti kun Oulun näyttelystä pois ehdimme kehien jälkeen. Jos et ole näyttelyssä mukana, voit varmistaa tarkemman ajan päivän aikana Mintulta (040 7347486). Mukaan omat pyyhkeet, jos saunaan mielii, ja omat suosikkijuomat. Kenneli pistoaa syötävät, toki nyyttärihenkisesti kaikki mukana tuotu herkku otetaan ilolla vastaan.

HUOMIO! Jotta osaamme varata riittävästi tarjottavaa, ilmoitathan osallistuvien henkilöiden määrän viimeistään torstaina 11.7., kiitos! Onnistuu helposti sähköpostilla (pullia@saunalahti.fi) tai tekstarilla (040 7347486 / Minttu)

Rantakalliontiellä on parkkeerattava talon eteen tien viereen. Mikäli parkkitila loppuu talo nro 6:n edestä, löytyy lisää mahdollista tilaa Rantakallionkujan ja Rantakalliontien päästä. Pidetään huoli, että kulkuväylät pihoihin pysyvät auki. :)

Lämpimästi tervetuloa koko perheen voimalla ja koirien kera!

MinttuOULU KV näyttelyn nettisivutKirja koiranomistajille!

Suosittelemme lämpimästi oheista kirjaa jo ennestään koiramomistajille ja uusille / tuleville koiranomistajille.

"Patricia B. McConnell" Hihnan toisessa päässä - opas koiranomistajan käyttätyymiseen

Talutushihnan kummassakin päässä on eläin. Joskus varsin hämmentynyt eläin. Patricia McConell paljastaa inhimillisestä käytöksestä asioita, jotka selittävät monia väärinkäsityksiä koirien ja ihmisten kesken. Kädellisten ja sudensukulaisten kielenkäytössä on perustavia eroja. McConnell tulkitsee, mitä ihmisen kehon asennot, äänenkäyttö ja visuaaliset merkit merkitsevät koirankielellä. Hänen ohjeistaan hyötyvät niin tavallisten kotikoirien omistajat, ongelmalemmikkiensä kanssa painistekelevat kuin koirankulutuksessa pitkälle edistyneetkin. Samalla kirja on kaunis kuvaus ihmisen ja koiran ainutlaatuisesta suhteesta, joka opettaa meille hihnan toisessa päässä oleville tärkeitä asioita ystävyydestä, lojaaliudesta ja ihmisen paikasta eläinkunnassa. Patricia McConnell on sovellettuun eläinten käyttäytymistieteeseen erikoistunut tohtori. Hän kasvattaa ja kouluttaa koirian Madisonin kaupungin leipeillä Amerikassa sijaitsella lammastilallaan.

Hihnan toisessa päässä tarjoaa uuden ja avartavan näkökulman koiran ja isäntäväen suhteeseen. Eläintutkija ja koirankouluttaja, tohtori Patricia McConnell tarkastelee teoksessaan sitä, miksi käyttydymme koirien lähettyvillä kuten käyttäydymme ja miten koirat toimemme tulkitsevat. Hän neuvoo, miten voimme kehittää yhtestyötämme nelijalkaisen ystävämme kanssa niin, että se tuo kummastakin sille parhaat puolet. Vaikka koiralla ja ihmisellä on eläinmaailmassa aivan erityinen suhde ja yhteinen historia, edustamme kuitenkin eri lajeja, joita ovat muokanneet kummankin lajille tyypilliset perimätekijät. Yksinkertaistetusti sanoen: ihmiset ova kädellisiä ja koirat suden sukua. Puhumme eri kieltä ja käännösprosesissa sanomasta häviää paljon oleellista. Teoksessa kuvaillaan kuinka pieninkin muutos äänenkäytössä tai kehon asennossa voi auttaa koiraa ymmärtämään mitä sille yritetään sanoa. Kun käyttäymistä oppii ajattelemaan koiran näkökulmasta huomaa miten koiran tottelemattomuudeksi tai uppiniskaisuudeksi tulkittu käytös perustuu useinkin yksinkertaisesti viestintäongelmaan.

Kirjassa selvitellään muun muuassa: miksi lemmikki tulee koiramaisesti käyttäytyvän omistajan luo / miksi "johtajuuden" ottaminen suhteessa koiraan voi johtaa vaikeuksiin / miksi kädellisten "leikkipaini" saataa aiheuttaa harmeja ja kuinka leikkiä koiran kanssa niin, että se on sekä hauskaa että turvallista / millaisia yksilöllisiä luonteenpiirteitä koirilla on / miksi useimmat koirat pitävät enemmän rennoista johtajatyypistä kuin "wanna-be-alfoista"


Koulutuksia Turussa!

Kennel Mintgarden's tekee edelleen yhteistyötä kennel Pinserella's:n kanssa joka pinsereiden kasvatustyön ohessa pitää monien eri lajien koulutuksia, kursseja ja luentoja. (mm. pentu-, perus- ja kilpailutottelevaisuus, naksutin-, näyttely-, junior handler- ja koiratanssikoulutusta jne.) Kiitos Johanna Tammialelle kuluneesta vuodesta -07. Lisätietoa koulutuksista ja muusta toiminnasta löytyy osoitteesta www.koirakoulu.net


Alueellisia tapahtumia

Katso mitteleille tarkoitettuja tapahtumia osoitteesta www.mittelspitzyhdistys.net ja sieltä linkki tapahtumia.


Pääkaupunkiseudun toko + agility

Jos olet kiinnostunut tokosta tai agilitystä niin lisätietoja koulutuksista saat Riikka Huhtalalta baretsu@welho.com